Taloushallinto

Taloushallinnon palvelut

Taloushallinnon peruspalveluihin kuuluvat lakisääteiset kirjanpito ja veroilmoitukset sekä palkanlaskenta ja näihin liittyvä raportointi. Tarjoamme sähköisen taloushallinnon palvelut asiakkaan ja tilitoimiston yhteiskäytössämme olevan Netvisorin tai Procountorin avulla. Sähköinen kirjanpito on ihanteellisesti täysin paperiton eli kaikki aineisto käsitellään yrityksen ja tilitoimiston yhteiskäytössä olevassa pilvipalveluna toimivassa järjestelmässä. Kirjanpito voidaan hoitaa päivätasolla, jolloin raportit ovat täysin reaaliaikaisia.

Teemme kirjanpitoa myös perinteisemmin paperilla, jolloin aineisto toimitetaan meille paperilla tai sähköpostilla.

Mappikirjanpidosta sähköiseen

Vaikka moni mikroyrittäjä päätyy hoitamaan kirjanpidon perinteisesti paperilla, sähköinen taloushallinto on tullut jäädäkseen. Sähköisessä taloushallinnossa tilitoimisto ja asiakasyritys käyttävät samaa järjestelmää sovittujen roolien mukaisesti. Tyypillisesti yrityksen edustaja laatii myyntilaskut sekä hyväksyy ja maksaa ostolaskut. Tilitoimisto vastaa siitä että tapahtumat kirjautuvat oikein ja verolaskenta tapahtuu lain ja säädösten mukaan. Monet säännöllisesti toistuvat tapahtumat voidaan automatisoida, jolloin tilitoimiston työmäärä pienenee. Osa tapahtumista (kuten käteiskuittien kirjaus) vaatii kuitenkin manuaalitiliöinnin.

Kirjanpitäjän rooli on kuitenkin enenemässä määrin laatua varmistavaa controller-tyyppistä toimintaa, jolloin työkuva on siirtynyt tallentavasta työstä tapahtumien seurantaan, tarkistamiseen ja täsmäyttämiseen. Aikasäästö, tehokkaammat prosessit ja sähköinen arkistointi kattavat helposti sähköisen järjestelmän tuomat lisäkustannukset. Se, kattaako lisäkustannus sähköisen järjestelmän hyödyt, tulee kuitenkin jokaisen yrittäjän puntaroida omalta osaltaan.

Käytämme sähköisenä taloushallintojärjestelmänä Netvisoria sekä Procountoria.

Teemme mikroyritysten kirjanpitoa myös perinteiseen tapaan. Aineiston tallennus toimitustavasta riippuen pilvikansioon tai mappiin.

Sähköisen kirjanpidon etuja ovat:

  • aikaa säästyy, kun paperityö vähenee – esimerkiksi ostolaskujen vastaanotto, hyväksyminen ja maksatus vie parhaimmillaan muutaman sekunnin – samalla tosite on jo kirjanpidossa ehkäpä jopa valmiiksi tiliöitynä
  • prosessien tehostuminen – selkeä roolijako esimerkiksi laskujen käsittelyssä
  • sähköinen arkisto, jonka ansiosta kaikki kirjanpito- ja tilinpäätösaineisto löytyy yhdestä paikasta – yksittäisen tositteen löytäminen vuosienkin takaa sujuu muutamassa minuutissa. Et myöskään tarvitse varastotilaa mappien säilytykseen.
  • raportit helposti saatavilla vuosienkin takaa
  • pääsy taloushallinnon aineistoon missä vaan ja milloin vaan, kunhan nettiyhteys toimii
  • tarjolla useita sovelluksia perustoimintojen lisäksi sekä integraatioita olemassa oleviin sovelluksiin asiakkaan tarpeen mukaan

Pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous – mietitään mikä vaihtoehto sopii yrityksellesi parhaiten.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.