Yritysneuvonta

Yritysneuvonnan palvelut

Haluamme auttaa asiakkaitamme menestymään valitsemallaan polulla. Tarjoamme taloushallinnon ratkaisut ja neuvontapalvelut yksinyrittäjälle, vastaperustetulle kasvuyritykselle ja kokeneelle konkarille. Neuvontapalvelut voidaan sisällyttää kirjanpidon kuukausipakettiin tai voimme sopia erillisistä palvelutoimeksiannoista. Sivuiltamme löydät esimerkkejä eri kokoisten yritysten neuvontapaketeista.

Ulkopuolisen arviolla uutta näkökulmaa

Aika on rahaa – ainakin useimmille yrittäjille. Valitsemalla talouskumppaniksesi tahon, joka tuottaa tarvitsemasi palvelut luotettavasti ja kustannustehokkaasti, voit keskittyä ydinosaamiseesi ja keskittää paperitöihin käyttämäsi ajan sellaisiin toimintoihin, jotka tukevat ydinliiketoimintaasi.  Budjetointi, kassavirran seuranta ja kannattavuuslaskenta ovat esimerkkejä taloudenhallintaan liittyvistä toimista, joihin jokaisen yrittäjän kannattaa panostaa.

Talousneuvonnan lisäksi sparraamme yrittäjiä yleisissä yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Neuvonnan -plus-paketit suunnitellaan asiakaskohtaisesti juuri sinun tarpeesi mukaan. Katsomme onko strategiaasi tai liiketoimintasuunnitelmaasi tarve päivittää. Kartoitamme yrityksesi prosesseja ja toimintaympäristöä, laadimme swot-analyysin toiminnan kehittämisen pohjaksi ja mietimme miten yritystoimintaasi voisi kehittää. Alla esimerkkejä neuvontapalveluistamme:

Uusyrittäjän starttipaketti

Autamme sinua valitsemaan oikean yritysmuodon ja perustamaan yrityksesi. Tarjoamme neuvontaa yrityksen verotukseen ja taloushallintoon liittyvissä asioissa. Starttipakettiin kuuluvassa neuvonnassa käymme läpi mm mitä velvoitteita yritystoimintaasi kuuluu, miten ne hoidetaan ja mitkä kulut ovat yritystoiminnassa vero­vähennys­kelpoisia. Kerromme voitonjaon mahdollisuuksista, kuten milloin kannattaa nostaa palkkaa ja milloin pääset nauttimaan edullisen osingon hyödyistä ja mitä muita voiton­jaon mahdollisuuksia yritys­toiminnassa on.

Startti plus – laaja kartoitus ennen yritystoiminnan alkua

Startti-plus-paketin sisältö sovitaan yksityiskohtaisemmin tarpeesi mukaan.  Esimerkiksi autamme sinua laatimaan yrityksellesi strategian ja liiketoimintasuunnitelman. Kattava analysointi ennen yritystoiminnan aloittamista auttaa sinua kohdentamaan yrityksesi toimintaa järkevästi. Mietimme sinun ja yritystoimintasi vahvuuksia, potentiaalia ja kehitysalueita swot-analyysin kautta. Mietimme ketkä ovat kohderyhmääsi ja miten heidät tavoitat. Minkälainen toimialasi kilpailutilanne ja millä keinoin tuot yrityksesi esille.  Lisäksi laadimme yhdessä yrityksellesi budjetin ja kassavirtaennusteen. Käymme läpi yritystoiminnan taustaprosessien perusasioita, kuten myynnin ja markkinoinnin järjestämistä ja laadimme toimintasuunnitelman yritystoiminnan eri osa-alueiden käynnistämiseksi.

Kasvuyrittäjän neuvonta

Käymme läpi kannattavan kasvun edellytyksiä ja rahoituksen riittävyyden seurantaa. Mitkä ovat tärkeimmät mittarit, joita johdon tulee seurata ja suurimmat karikot, joihin nopea kasvu saattaa johtaa. Päätämme yhdessä mitkä talouden mittarit ja työkalut toimintaasi hyödyttää ja minkälaisia raportteja sinulle toimitamme. Käymme sovituin aikavälien läpi yrityksen taloudellista tilaa ja tulevaisuuden näkymiä.

Kasvu-plus-paketti

Analysoimme toimintaasi talouslukuja laajemmin ja teemme suunnitelman toiminnan kehittämiselle tarpeesi mukaan. Tarkastelemme yrityksesi strategiaa ja liiketoimintasuunnitelmaa ja teemme niihin tarvittavat päivitykset. Mietimme miten olet kehittynyt yrittäjänä ja mitkä ovat tavoitteesi tuleville vuosille. Pohdimme onko yrityksesi markkinointia tarve kehittää tai vaikkapa luoda yrityksellesi täysin uusi verkkostrategia.

Konkariyrittäjän talousneuvonta

Myös tasaista tulosta tekevän yrityksen talouden mittareita on tarpeellista seurata säännöllisesti. Sovimme yhdessä mitkä ovat yrityksesi toiminnan kannalta olennaisia mittareita ja kuinka usein näitä on tarpeen seurata. Kannattavuus, maksuvalmius ja rahoituksen riittävyys ovat kaiken yritystoiminnan perusmittareita ja muutokset näissä tulee olla yritysjohdon tiedossa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kuukausiraporttien lisäksi käymme läpi yrityksesi tuloskuntoa sanallisesti sovituin aikavälein.

Konkari-plus

Vaikka toimintasi sujuisikin tasaiseen tahtiin tavoitteen mukaan, haluat ehkä modernisoida yrityksesi toimintoja nykyaikaa vastaavaksi. Talousprosessien lisäksi mietimme kaipaako yrityskuvasi tai yrityksesi infrastruktuuri päivitystä ja mistä löytäisit sopivat kumppanit ulkoistettaviin osa-alueisiin. Käymme tarvittaessa läpi hallinnon prosesseja ja mietimme onko näitä tarve päivittää. Mikäli harkitset yrityksesi myymistä lähitulevaisuudessa, käymme läpi mitä yrityksen myyntikuntoon laittamisessa tulee huomioida. Onko sopimuksesi asiakkaiden ja toimittajien kanssa ajan tasalla ja minkälainen on yrityksesi tasekunto. Yrityksen myymistä suunnittelevan yrittäjän tulee aloittaa mm näiden seikkojen miettiminen jo vuosia ennen myyntihetkeä.  

Pyydä tarjous

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous – mietitään mikä vaihtoehto sopii yrityksellesi parhaiten.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.